sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Elämä on matka

Viime talven pimeänä, unettomana yönä kirjoitin ajatuksen itselleni ylös: "Haluaisin kirjoittaa enemmän." Taisi olla helmikuun alku. Se oli pelkkä päähänpisto, mutta yöllä valvoessa ajatukset ovat raivorehellisiä ja palasin muistikirjan sivulle monta kertaa. Mistä sitten haluaisin kirjoittaa? En ole mikään kirjailijatyyppi. Vastaus tuli pyytämättä eteläisellä Karibianmerellä kuukautta myöhemmin, kun Juhon kanssa aamiaispöydässä syntyi idea reissuyhteisöstä Facebookissa. Ideaa kypsyteltiin jonkin aikaa ja yhteisö saatiin pystyyn toukokuussa. Kuitenkin tuli tunne, että tarvittaisiin oma alusta pidemmille kirjoituksille ja jonkinlainen arkistointi sekä hakutoiminto. Palvelkoon siis toistaiseksi tämä blogi siinä tarkoituksessa.

Lapsilta näyttävät häämatkalaiset :D

Muutama sana meistä: Olemme kolmekymppinen aviopari ja käymme päivätöissä. Lapsena Juho teki perinteikkäitä autoreissuja Eurooppaan perheensä kanssa ja asui pari kesää Unkarissa. Juho matkustaa työnsä puolesta jonkin verran erityisesti Pohjoismaissa ja kirjoittanee tulevaisuudessa jonkin sanan pohjoisista pääkaupungeista ja liikematkustamisesta. Hän on myös ansioitunut #instagramhusband . Allekirjoittanut ei päässyt lapsena vanhempiensa kanssa ruotsinlaivaa pidemmälle, mutta katseli haltioituneena vanhempiensa lomakuvia palmurannoilta. Äidillä oli kukka hiuksissaan ja käsissään kokonainen ananas, josta pilkisti pilli. Reissun suunnittelu on minulle ainakin puoli reissua ja paneudun siihen useinmiten vaivaa ja aikaa säästämättä.



Ensimmäinen yhteinen matkamme oli lukion ja yliopiston välissä tehty reppureissu Baltiaan käytännössä lähes nollabudjetilla. Nukuimme isoissa dormeissa ja söimme mitä kaupasta halvalla sai. Tutustuimme ihmisiin eri puolilta maailmaa ja tavasimme Lonely Planetin vinkkejä. Seuraava yhteinen reissu (jos risteilyjä ei lasketa) olikin vasta häämatka Italiaan, vaikka kävimme molemmat kyllä Suomen rajojen ulkopuolella kavereiden kanssa: minä Berliinissä ja Interreilillä, Juho ainakin Lontoossa, Venäjällä ja Baltiassa. Kunnon hurahdus matkusteluun tuli kuitenkin vasta vuodenvaihteessa 2011-2012, kun olimme ensimmäisellä kaukomatkallamme Floridassa ja Karibialla. Sen jälkeen kaikki liikenevä raha ja aika on surutta käytetty lentolippuihin, hotelliöihin, pääsymaksuihin ja mitä näitä nyt on.



Emme ole kiertäneet koko maailmaa tai olleet kaikkialla. Vielä. Elämä on matka. Menemme aina sinne, mikä juuri nyt itsestä tuntuu ajankohtaiselta tai mihin budjetti venyy. Meitä kiinnostavat kulttuurit, taide, musiikki, historia, ruoka ja luontokohteet (vaikka emme tunnista olevamme eräjormia!). Nukumme mielellämme yömme mukavassa sängyssä ja suihkukin on kiva. Ainakin hyvin nukkuneena jaksaa paremmin kokea kaiken sen olennaisen, mitä hotellin ulkopuolella tapahtuu. Emme tiedä kaikkea matkailusta, mutta joitakin hyväksi havaittuja neuvoja sekä vinkkejä on antaa. Jaamme lisäksi mielellämme eteenpäin sitä, mitä matkanvarrella opimme ja otamme mielellämme vastaan viisautta meitä kokeneemmilta matkaajilta.

Tutustutaan myöhemmin lisää. Tervetuloa mukaan! Reissuyhteisömme Facebookissa päivittyy useammin kuin tämä blogi, siitä kannattaa käydä tykkäämässä. Lisäksi meitä voi seurata Instagramissa (@ani_jii ja @juhojantunen).

- Ani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti